Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg (1-5):
2.86 (21 betyg)

En ny variant på silltårta med matjessillens klassiska tillbehör. Kokt ägg, potatis, rödlök och brynt smör på en kavringsbotten.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 200 g kavring
  • 50 g , smält smör
  • 8 ägg
  • 100 g smör, att bryna
  • 500 g kokt färskpotatis, skalad
  • 2 burkar matjessill à 200 g + spad
  • 1 rödlök, finhackad
  • Till garnering:
  • 0.5 kruka gräslök, finskuren
  • 0.5 kruka dill, grovhackad
  • 1 knippe rädisor, ev delade

Gör så här

  1. Mixa brödet till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, så att det täcker botten i ett jämnt lager.
  2. Koka äggen 6 min och kyl ner i kallt vatten. Skala direkt och hacka. Smält smör i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  3. Krossa potatisen grovt och täck kavringsbottnen. Skär sillen i tärningar och lägg på potatisen. Häll det brynta smöret över hela tårtan och spadet från ena sillburken. Strö över rödlöken. Toppa med det hackade ägget, tryck till lite och låt stå minst 1 tim i kylen eller över natten. Garnera med gräslök, dill och rädisor.

Servering

Gott att servera med en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-06-21

Alltså mina föräldrar ÄLSKAR verkligen denna!

Sebastian

2017-09-15

Koktiden på äggen stämmer ju inte riktigt. Om man inte vill ha löskokta ägg förstås

Margareta

2017-08-01

God och mycket uppskattad.

Ingrid

2017-07-08

Mycket god.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(1)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopiroger - Coop

(8)

Krämig wasabisill - Coop

(6)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 200 g kavring
  • 50 g , smält smör
  • 8 ägg
  • 100 g smör, att bryna
  • 500 g kokt färskpotatis, skalad
  • 2 burkar matjessill à 200 g + spad
  • 1 rödlök, finhackad
  • Till garnering:
  • 0.5 kruka gräslök, finskuren
  • 0.5 kruka dill, grovhackad
  • 1 knippe rädisor, ev delade

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg (1-5):
2.86 (21 betyg)

En ny variant på silltårta med matjessillens klassiska tillbehör. Kokt ägg, potatis, rödlök och brynt smör på en kavringsbotten.

Tillagningstid: 30 min + tid i kylen
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa brödet till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, så att det täcker botten i ett jämnt lager.
  2. Koka äggen 6 min och kyl ner i kallt vatten. Skala direkt och hacka. Smält smör i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  3. Krossa potatisen grovt och täck kavringsbottnen. Skär sillen i tärningar och lägg på potatisen. Häll det brynta smöret över hela tårtan och spadet från ena sillburken. Strö över rödlöken. Toppa med det hackade ägget, tryck till lite och låt stå minst 1 tim i kylen eller över natten. Garnera med gräslök, dill och rädisor.

Servering

Gott att servera med en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Åsa

2018-06-21

Alltså mina föräldrar ÄLSKAR verkligen denna!

Sebastian

2017-09-15

Koktiden på äggen stämmer ju inte riktigt. Om man inte vill ha löskokta ägg förstås

Margareta

2017-08-01

God och mycket uppskattad.

Ingrid

2017-07-08

Mycket god.

Liknande recept

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Melonsallad med kallrökt lax - Coop

(1)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Vegopiroger - Coop

(8)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies