
Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar
Betyg (1-5):
Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!
Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 120 g urkärnade dadel
- 2 dl havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl mandlar
- 5 msk kakao
- 0.5 dl kokosolja
- 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
- Till Garnering
- 220 g tårtlock marsipan
- 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
- 1 dl karamellströssel
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
- Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.
Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar
Betyg (1-5):
Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!
Tillagningstid: 25 min
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.
- Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!