Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar
  • Tid 25 min

Marsipanklädd dadelrulle med strössel – söta påskrullar

3.33 (3 betyg)

Söta små ”dammsugare” med dadlar, kokos och kakao i fyllningen. Färgsprakande och kul både på kalaset och vid högtider som påsk!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

15 stycken
  • 120 g urkärnade dadel
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl mandlar
  • 5 msk kakao
  • 0.5 dl kokosolja
  • 2 msk starkt bryggt kallt kaffe, eller vatten
Till Garnering
  • 220 g tårtlock marsipan
  • 50 g mörk choklad, eller vit choklad, hackad
  • 1 dl karamellströssel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa ihop alla ingredienserna till smeten i en matberedare monterad med knivblad. Rulla smeten till två långa rullar, ca 2 cm breda. Klä in rullarna med marsipan och skär i ca 5 cm långa bitar.

  2. 2

    Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Doppa kortsidorna (som inte är marsipanklädda) i chokladen och sedan i strössel. Låt stelna på bakplåtspapper.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar