För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerad sik

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
  3. Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med salsa verde

(0)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(13)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(121)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)

Senapssill och lingonsill

(17)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rökt sik
  • 1 liter strimlad isbergssallad
  • 1 dl hackad smörgåsgurka
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 2 kokta, skalade och halverade ägg
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • Marinad:
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 2 krm salt

Marinerad sik

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Duka upp en festlig fiskmåltid på finporslin.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea siken, ta bort skinn och alla ben. Lägg den på ett fat.
  2. Blanda marinaden och häll över fisken. Låt stå i kylen minst 30 min gärna längre t ex över natten.
  3. Lägg sallad, gurka, rödbetor och ägg runt fisken och strö över gräslök.

Servering

Servera med kokt potatis, en klick gräddfil och hårt bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lax med salsa verde

(0)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(13)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

(121)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(7)

Senapssill och lingonsill

(17)