Mandelris med saftsås

Mandelris med saftsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

4 portioner
  • 2 dl ris, långkornigt
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • Saftsås:
  • 3 dl hallonsaft eller
  • jordgubbssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Koka riset och låt det kallna eller använd kallt kokt ris eller risgrynsgröt. Blanda riset med vispad grädde och mandelmassa. Blanda saft, kallt vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lyft kastrullen från värmen. Servera mandelriset med saftsåsen i djupa tallrikar. Garnera eventuellt med några bär och en kvist citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mandelris med saftsås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 dl ris, långkornigt
  • 4 dl vatten
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g grovriven mandelmassa
  • Saftsås:
  • 3 dl hallonsaft eller
  • jordgubbssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Mandelris med saftsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset och låt det kallna eller använd kallt kokt ris eller risgrynsgröt. Blanda riset med vispad grädde och mandelmassa. Blanda saft, kallt vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Lyft kastrullen från värmen. Servera mandelriset med saftsåsen i djupa tallrikar. Garnera eventuellt med några bär och en kvist citronmeliss.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!