Majsgröt med ägg och bacon

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 dl polenta
  • 3.5 dl vatten eller mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 skivor bacon
  • 4 skogschampinjoner
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • 2 msk riven parmesanost
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Blanda polenta, vatten/mjölk och salt i en kastrull. Låt sjuda ca 6 min under omrörning. Klicka i hälften av smöret och rör om.
  2. Gör ett hål i mitten av gröten med en sked. Knäck i ägget. Sänk värmen och låt äggvitan stelna, ca 4 min.
  3. Strimla bacon. Skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna. Stek bacon och svamp i resten av smöret.

Till servering

  1. Servera gröten direkt ur kastrullen. Toppa med bacon, svamp och parmesan. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och ev gräslök.

Tips

Laga till många? Koka gröten klar på spisen, fördela i små ugnssäkra formar. Knäck i äggen. Grädda i ugn 175° ca 10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Engelsk muffins med bacon och ägg

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl polenta
  • 3.5 dl vatten eller mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 2 skivor bacon
  • 4 skogschampinjoner
  • 1 krm salt
  • Till servering:
  • 2 msk riven parmesanost
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 2 msk hackad gräslök

Majsgröt med ägg och bacon

Betyg (1-5):
3.2 (10 betyg)

Tillagningstid: 15 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda polenta, vatten/mjölk och salt i en kastrull. Låt sjuda ca 6 min under omrörning. Klicka i hälften av smöret och rör om.
  2. Gör ett hål i mitten av gröten med en sked. Knäck i ägget. Sänk värmen och låt äggvitan stelna, ca 4 min.
  3. Strimla bacon. Skär svampen i kvartar. Hetta upp en stekpanna. Stek bacon och svamp i resten av smöret.

Till servering

  1. Servera gröten direkt ur kastrullen. Toppa med bacon, svamp och parmesan. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och ev gräslök.

Tips

Laga till många? Koka gröten klar på spisen, fördela i små ugnssäkra formar. Knäck i äggen. Grädda i ugn 175° ca 10 min.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Engelsk muffins med bacon och ägg

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies