Majsbröd med kardemumma och salvia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Knapriga tilltugg som passar bra på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 dl vatten, 37º
  • 20 g jäst
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 1 dl kokta majskorn
  • 0.5 dl majsolja
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad salvia

Gör så här

  1. Värm vattnet, tillsätt jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt mjölet i omgångar. Blanda ner salt och kardemumma och knåda tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i cirka 35 minuter.
  2. Kavla ut degen till en platta, cirka 0,5 centimeter tjock. Skär avlånga portionsbröd, cirka 8 centimeter långa och 2 centimeter breda. Lägg dem på en bakplåt, täck och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Mixa majsen med oljan till en tjock gröt, smaka av med salt och peppar. Rör ner salvian. Gör en avlång skåra mitt i brödet och fyll med majsröran. Grädda i 220 ° i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dadlar med manchego och basilika

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Bästa salsan

Betyg
Betyg
(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl vatten, 37º
  • 20 g jäst
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 0.5 tsk mald kardemumma
  • 1 dl kokta majskorn
  • 0.5 dl majsolja
  • 1 krm peppar
  • 1 msk hackad salvia

Majsbröd med kardemumma och salvia

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Knapriga tilltugg som passar bra på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vattnet, tillsätt jästen och rör så att den löser sig. Tillsätt mjölet i omgångar. Blanda ner salt och kardemumma och knåda tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i cirka 35 minuter.
  2. Kavla ut degen till en platta, cirka 0,5 centimeter tjock. Skär avlånga portionsbröd, cirka 8 centimeter långa och 2 centimeter breda. Lägg dem på en bakplåt, täck och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  3. Mixa majsen med oljan till en tjock gröt, smaka av med salt och peppar. Rör ner salvian. Gör en avlång skåra mitt i brödet och fyll med majsröran. Grädda i 220 ° i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Örtvåfflor med brie

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Korianderdressing

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dadlar med manchego och basilika

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Bästa salsan

Betyg
Betyg
(2)