Lökpaj med oliver och sardeller
  • Tid 2 tim
  • Ugn 200º

Lökpaj med oliver och sardeller

3.88 (8 betyg)

Timjan och västerbottenost pryder toppen på denna saftiga paj.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Pajdeg:
  • 1.5 dl dinkelmjöl, gärna fullkorn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 100 g smör
  • 1 msk vatten
Lökfyllning:
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 rödlök, i klyftor
  • 1 skivad purjolök
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 6 tunt strimlade sardellfiléer
  • 1 dl gröna oliver
  • 2 dl riven västerbottensost eller annan vällagrad ost
Garnering:
  • 1 msk färsk timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Pajdeg

  1. 1

    Blanda samman mjöl och salt och finfördela smöret tillsammans med mjölet. Tillsätt vattnet och knåda snabbt samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten och ställ kallt minst en timme.

Fyllning

  1. 1

    Värm olivolja i en panna och bryn löken tillsammans med timjan, salt och peppar. Förgrädda pajskalet cirka 10 minuter i ugn. Vispa samman ägg och grädde. Fördela löken i pajskalet, lägg på sardeller och oliver. Häll över äggstanningen och den rivna osten.

Grädda i ugn

  1. 1

    Grädda i cirka 30 minuter.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar