Lökbiffar – Garam masala bhaji

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.
  2. Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gustavs Bönburgare

(15)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

(51)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt

Lökbiffar – Garam masala bhaji

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.
  2. Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gustavs Bönburgare

(15)

Paj med varmrökt lax, purjolök och dill

(51)

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

(1)

Hamburgare med spetskål, senapsmajonnäs och picklad rödlök

(1)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(0)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Pannbiff med grönpeppar och persilja

(12)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies