För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lökbiffar – Garam masala bhaji

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.
  2. Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

(6)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Limpa á la Lindström

(62)

Lökpaj med oliver och sardeller

(9)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)

Lax- och purjolökspaj

(17)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt

Lökbiffar – Garam masala bhaji

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.
  2. Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thainudlar med kycklingfärssås

(68)

Grillad spetskål och tofu med kaprisdressing

(6)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

(11)

Limpa á la Lindström

(62)

Lökpaj med oliver och sardeller

(9)

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

(0)

Lax- och purjolökspaj

(17)