Lökbiffar – Garam masala bhaji

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.
  2. Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxpaj med crème fraiche och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kallrökt lax med melonsallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 gula lökar, tunt strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk mald spiskummin
  • 1 krm kardemummakärnor, mortlade
  • 2 msk vatten
  • neutral olja till stekning
  • 1 tsk salt

Lökbiffar – Garam masala bhaji

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (4 betyg)

Kanel och kardemumma gör bif- farna riktigt juliga! Servera dem frasigt nystekta på julbordet. Recept av: Karoline Jönsson

Tillagningstid: 25 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg lök och salt i en skål och krama runt lätt tills löken mjuknat och släpper vätska. Låt stå någon minut och häll bort vätskan.
  2. Blanda löken med resten av ingredienserna, klicka ut smeten i en het stekpanna med olja. Stek biffarna gyllene på båda sidor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Broccolibollar med asiatisk morotsspagettisallad och srirachamajo

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxpaj med crème fraiche och varmrökt lax

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kallrökt lax med melonsallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Selleri med masalakryddad lax

Betyg
Betyg
(16)