Laxpuck med gurktagliatelle

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 125 g färskost med pepparrotssmak, t ex Cantadou
  • 2 msk mjölk
  • 80 g skivad, hackadrökt älg- eller renstek
  • 200 g skivad rökt lax
  • Gurktagliatelle:
  • 1 liten gurka, hyvlad i smala remsor
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 tsk socker
  • 2 msk hackade blandade örtkryddor
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.
  2. Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.
  3. Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g färskost med pepparrotssmak, t ex Cantadou
  • 2 msk mjölk
  • 80 g skivad, hackadrökt älg- eller renstek
  • 200 g skivad rökt lax
  • Gurktagliatelle:
  • 1 liten gurka, hyvlad i smala remsor
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 tsk socker
  • 2 msk hackade blandade örtkryddor
  • 2 krm salt

Laxpuck med gurktagliatelle

Betyg (1-5):
3.31 (13 betyg)

Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.
  2. Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.
  3. Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

(0)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Brötchen med lax och färskost

(0)

Enkla gravlaxbakelser

(3)

Krämig citrongrässill

(1)

Pankopanerade bläckfiskringar

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies