
Laxpuck med gurktagliatelle
Betyg (1-5):
Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.
Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 125 g färskost med pepparrotssmak, t ex Cantadou
- 2 msk mjölk
- 80 g skivad, hackadrökt älg- eller renstek
- 200 g skivad rökt lax
- Gurktagliatelle:
- 1 liten gurka, hyvlad i smala remsor
- 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
- 2 tsk socker
- 2 msk hackade blandade örtkryddor
- 2 krm salt
Gör så här
- Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.
- Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.
- Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.
Liknande recept
Laxpuck med gurktagliatelle
Betyg (1-5):
Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.
Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.
- Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.
- Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!