Laxpuck med gurktagliatelle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (13 betyg)

Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g färskost med pepparrotssmak, t ex Cantadou
  • 2 msk mjölk
  • 80 g skivad, hackadrökt älg- eller renstek
  • 200 g skivad rökt lax
  • Gurktagliatelle:
  • 1 liten gurka, hyvlad i smala remsor
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 tsk socker
  • 2 msk hackade blandade örtkryddor
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.
  2. Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.
  3. Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 125 g färskost med pepparrotssmak, t ex Cantadou
  • 2 msk mjölk
  • 80 g skivad, hackadrökt älg- eller renstek
  • 200 g skivad rökt lax
  • Gurktagliatelle:
  • 1 liten gurka, hyvlad i smala remsor
  • 0.5 citron, pressad saft och rivet skal
  • 2 tsk socker
  • 2 msk hackade blandade örtkryddor
  • 2 krm salt

Laxpuck med gurktagliatelle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.31 (13 betyg)

Gott, snyggt och fantasifullt. När du lyckas med den här förrätten kommer du garanterat kamma hem stilpoäng.

Tillagningstid: 15 minuter
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut osten med mjölken och blanda med köttet. Forma blandningen till 8 bollar. Slå in varje boll i en skiva lax. Lägg skarven ner och platta till lite, det ska se ut som en liten rosa puck.
  2. Blanda alla ingredienser till gurktagliatellen. (Gurkan hyvlas lättast med osthyvel eller potatisskalare.) Låt stå i kylen och mogna i smak.
  3. Servera laxpucken med den marinerade gurkan som för- eller bufférätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)