Lasagne med belugalinser
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Lasagne med belugalinser

4 (2 betyg)

Precis lika god som ˮvanligˮ men mycket billigare, och du får i dig massor av grönsaker på köpet. Recept ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 350 g torra lasagneplattor
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl havredryck
  • 2 dl riven ost
Belugasås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja, att steka i
  • 1 msk paprikapulver
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 200 g palsternackor, grovrivna
  • 3 dl torkade belugalinser, avsköljda
  • 800 g krossade tomater
  • 6 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 msk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök och vitlök i olja och paprikapulver tills löken är mjuk. Tillsätt morot och palsternacka och låt fräsa med en stund.

  2. 2

    Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och låt småputtra under lock på medelvärme ca 20 min. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten om det behövs, men den ska inte vara rinnig. Smaka av med salt.

  3. 3

    ätt ugnen på 225°. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Mixa dem med hälften av havredrycken till en slät massa. Tillsätt resten av drycken och mixa lite till.

  4. 4

    Varva såsen med lasagneplattor och havredrycksblandningen i ugnsformar. Avsluta med lite sås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen 20–30 min, beroende på formarnas storlek.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Laga lasagnen direkt i matlådor av glas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • C

    Gjorde denna lasagne till middag idag och alla tyckte att den var jättegod! Rekommenderas!