Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
  • Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
  • Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg (1-5):
3.47 (15 betyg)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Matkassens caesarsallad - Coop

(30)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Ugnspannkaka med morot och bacon - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies