
Kycklingwraps med harissayoghurt
Betyg (1-5):
Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.
Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 st kycklingfiléer
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1 röd chili, finhackad
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk peppar, malen
- 3 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Harissayoghurt:
- 2 dl yoghurt, grekisk
- 2 tsk harissa, eller sambal oelek
- Till servering:
- 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
- 30 g rucola
- 1 kruka koriander
- 2 dl kalamataoliver
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.
Harissayoghurt
- Blanda yoghurt med harissa till en sås.
Tillbehör
- Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.
Liknande recept
Kycklingwraps med harissayoghurt
Betyg (1-5):
Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.
Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.
Harissayoghurt
- Blanda yoghurt med harissa till en sås.
Tillbehör
- Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!