Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
  • Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
  • Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Enkel tomatsoppa med grädde

Betyg
Betyg
(139)
Spara recept

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tandoorikyckling med ris

Betyg
Betyg
(25)