Krassesoppa

Krassesoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 50 g klippt krasse
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl vitt torrt vin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl ägg, endast gulor
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Fräs krasse och lök i fettet tills löken är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i 1/5 av grädden och vispa ner detta i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 minuter. Kör soppan slät med mixerstav eller matberedare eller passera den genom en sil. Hit kan soppan förberedas.
  2. Vispa ihop resterande grädde med gulorna i en stor skål. Hetta upp soppan och häll den i skålen under ständig vispning. Soppan får sedan inte kokas eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg högar av rädisor i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Krassesoppa
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g klippt krasse
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl vitt torrt vin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl ägg, endast gulor
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 1 krm salt

Krassesoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs krasse och lök i fettet tills löken är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i 1/5 av grädden och vispa ner detta i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 minuter. Kör soppan slät med mixerstav eller matberedare eller passera den genom en sil. Hit kan soppan förberedas.
  2. Vispa ihop resterande grädde med gulorna i en stor skål. Hetta upp soppan och häll den i skålen under ständig vispning. Soppan får sedan inte kokas eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg högar av rädisor i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!