Krassesoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 50 g klippt krasse
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl vitt torrt vin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl ägg, endast gulor
  • 1 krm vitpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Fräs krasse och lök i fettet tills löken är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i 1/5 av grädden och vispa ner detta i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 minuter. Kör soppan slät med mixerstav eller matberedare eller passera den genom en sil. Hit kan soppan förberedas.
  2. Vispa ihop resterande grädde med gulorna i en stor skål. Hetta upp soppan och häll den i skålen under ständig vispning. Soppan får sedan inte kokas eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg högar av rädisor i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Jordnötsplättar

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 50 g klippt krasse
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl vitt torrt vin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl ägg, endast gulor
  • 1 krm vitpeppar, efter smak

Krassesoppa

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs krasse och lök i fettet tills löken är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i 1/5 av grädden och vispa ner detta i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 minuter. Kör soppan slät med mixerstav eller matberedare eller passera den genom en sil. Hit kan soppan förberedas.
  2. Vispa ihop resterande grädde med gulorna i en stor skål. Hetta upp soppan och häll den i skålen under ständig vispning. Soppan får sedan inte kokas eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg högar av rädisor i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Jordnötsplättar

(3)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Bowl med sashimilax

(4)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Räksallad med japansk dressing

(90)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies