Krassesoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g klippt krasse
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl vitt torrt vin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl ägg, endast gulor
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Fräs krasse och lök i fettet tills löken är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i 1/5 av grädden och vispa ner detta i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 minuter. Kör soppan slät med mixerstav eller matberedare eller passera den genom en sil. Hit kan soppan förberedas.
  2. Vispa ihop resterande grädde med gulorna i en stor skål. Hetta upp soppan och häll den i skålen under ständig vispning. Soppan får sedan inte kokas eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg högar av rädisor i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffranssoppa med gremolata

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Lyxig örtsoppa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 50 g klippt krasse
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2.5 dl vitt torrt vin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl ägg, endast gulor
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 1 krm salt

Krassesoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs krasse och lök i fettet tills löken är mjuk utan att ta färg. Häll i buljong och vin och låt sjuda utan lock ca 10 minuter. Rör ut mjölet i 1/5 av grädden och vispa ner detta i buljongen. Sjud ytterligare ca 5 minuter. Kör soppan slät med mixerstav eller matberedare eller passera den genom en sil. Hit kan soppan förberedas.
  2. Vispa ihop resterande grädde med gulorna i en stor skål. Hetta upp soppan och häll den i skålen under ständig vispning. Soppan får sedan inte kokas eftersom den då kan skära sig. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Lägg högar av rädisor i varma sopptallrikar och häll den varma soppan runt om. Garnera med körvel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gnocchi med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Saffranssoppa med gremolata

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Lyxig örtsoppa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(3)