Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter
  • Tid 15 min
  • Ugn 225º

Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

0 (0 betyg)

Så enkelt, men med smaker som är helt ljuvliga!

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 4
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 6 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 25 g smör
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och dra kastrullen från plattan. Låt äggen ligga kvar i vattnet 6 min. Häll av kokvattnet och kyl under kallt rinnande vatten tills de är ljumma.

  2. 2

    Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalen börjar lossna och de blir knastertorra. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama nötterna så att skalet gnuggas bort.

  3. 3

    Smält smör i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt.

  4. 4

    Servera äggen med brynt smör, hackade hasselnötter och flingsalt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar