Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Ypperlig sås med chili, vitlök och citron som får kräftorna att smaka ännu bättre.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 0.25 citron, tunt skivad
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 msk worcestershiresås
  • 0.5 dl pressad citron
  • 50 g smör
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 msk finhackad, färsk koriander
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Fräs vitlök, chili och citronskivorna i oljan så att de mjuknar, blanda ner allt utom kräftorna. Låt sjuda 5 minuter, tag sedan upp citronskivorna och lägg därefter i kräftorna. Smaka av med salt och peppar. Servera kräftstjärtarna i en skål med koriandern överströdd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad, finhackad röd chili
  • 0.25 citron, tunt skivad
  • 1 msk olja till stekning
  • 2 msk worcestershiresås
  • 0.5 dl pressad citron
  • 50 g smör
  • 385 g kräftstjärtar i lake
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 2 msk finhackad, färsk koriander
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Kräftstjärtar i smörig sås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.5 (2 betyg)

Ypperlig sås med chili, vitlök och citron som får kräftorna att smaka ännu bättre.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök, chili och citronskivorna i oljan så att de mjuknar, blanda ner allt utom kräftorna. Låt sjuda 5 minuter, tag sedan upp citronskivorna och lägg därefter i kräftorna. Smaka av med salt och peppar. Servera kräftstjärtarna i en skål med koriandern överströdd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Varm musselmacka

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kräftröra med dill och tabasco

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pankostekta kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)