Kokt sparris

Kokt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg sparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 tsk salt

Gör så här

  1. Skala vit sparris med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av ett par cm av den nedersta träiga delen. På grön sparris räcker det oftast att bara skala nederdelen.
  2. Skölj sparrisen. Sortera dem efter tjocklek med knopparna åt samma håll och bind ihop dem till knippen.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en gryta. Tillsätt saltet. Lägg i sparrisen och koka tills den är mjuk, grön sparris ca 10 minuter, vit sparris 20-40 minuter. Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är. Pröva med en provnål i rotändan om sparrisen känns mjuk.
  4. Tag upp den med hålslev. Låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg sparrisen på varmt fat, gärna i en servett.

Servering

Sparrisen kan också serveras kall, marinerad i en vinägersås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kokt sparris
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kg sparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 tsk salt

Kokt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala vit sparris med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av ett par cm av den nedersta träiga delen. På grön sparris räcker det oftast att bara skala nederdelen.
  2. Skölj sparrisen. Sortera dem efter tjocklek med knopparna åt samma håll och bind ihop dem till knippen.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en gryta. Tillsätt saltet. Lägg i sparrisen och koka tills den är mjuk, grön sparris ca 10 minuter, vit sparris 20-40 minuter. Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är. Pröva med en provnål i rotändan om sparrisen känns mjuk.
  4. Tag upp den med hålslev. Låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg sparrisen på varmt fat, gärna i en servett.

Servering

Sparrisen kan också serveras kall, marinerad i en vinägersås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!