Kokt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (3 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg sparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 tsk salt

Gör så här

  1. Skala vit sparris med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av ett par cm av den nedersta träiga delen. På grön sparris räcker det oftast att bara skala nederdelen.
  2. Skölj sparrisen. Sortera dem efter tjocklek med knopparna åt samma håll och bind ihop dem till knippen.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en gryta. Tillsätt saltet. Lägg i sparrisen och koka tills den är mjuk, grön sparris ca 10 minuter, vit sparris 20-40 minuter. Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är. Pröva med en provnål i rotändan om sparrisen känns mjuk.
  4. Tag upp den med hålslev. Låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg sparrisen på varmt fat, gärna i en servett.

Servering

Sparrisen kan också serveras kall, marinerad i en vinägersås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kg sparris
  • 1.5 liter vatten
  • 3 tsk salt

Kokt sparris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2 (3 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala vit sparris med potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av ett par cm av den nedersta träiga delen. På grön sparris räcker det oftast att bara skala nederdelen.
  2. Skölj sparrisen. Sortera dem efter tjocklek med knopparna åt samma håll och bind ihop dem till knippen.
  3. Koka upp rikligt med vatten i en gryta. Tillsätt saltet. Lägg i sparrisen och koka tills den är mjuk, grön sparris ca 10 minuter, vit sparris 20-40 minuter. Koktiden varierar beroende på hur nyskördad sparrisen är. Pröva med en provnål i rotändan om sparrisen känns mjuk.
  4. Tag upp den med hålslev. Låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg sparrisen på varmt fat, gärna i en servett.

Servering

Sparrisen kan också serveras kall, marinerad i en vinägersås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(36)