Knäckebröd med rosmarin och Västerbottensost

Knäckebröd med rosmarin och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Att baka eget knäckebröd är inte alls så svårt som det kan tänkas verka. Kryddat med rosmarin och havssalt blir det ett utmärkt tillbehör, och med den rivna Västerbottensosten kommer brödet garanterat göra succé!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk havssalt
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl, till utbaket

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
  2. Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter). Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock. Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.
  4. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock. Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Knäckebröd med rosmarin och Västerbottensost
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 2 tsk havssalt
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl, till utbaket

Knäckebröd med rosmarin och Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Att baka eget knäckebröd är inte alls så svårt som det kan tänkas verka. Kryddat med rosmarin och havssalt blir det ett utmärkt tillbehör, och med den rivna Västerbottensosten kommer brödet garanterat göra succé!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela sönder jästen i en degblandare eller bunke. Rör ut den med fingervarmt vatten (37°). Tillsätt olja, salt, kryddor, sesamfrön, linfrön, kummin eller ost, samt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Den behöver inte jäsa.
  2. Ta ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela den i 24 bitar. Forma en degbit i taget till en rund bulle. Vänd den i mjöl och kavla ut den med kruskavel till en mycket tunn rund kaka (cirka 15 cm i diameter). Lägg dem efterhand på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen, 4-5 minuter. Passa brödet så att det inte blir bränt. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock. Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.
  4. Låt kakorna svalna på galler utan bakduk. Förvara dem i burk med lock. Servera gärna dippsås med fänkål till brödet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!