
Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök
Betyg (1-5):
Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"
Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 dl färska kantareller
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk svartpeppar
- 8 små tortillabröd
- 0.5 tsk salt
- Pepparrotssslaw
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl vatten
- 2 msk riven färsk pepparrot
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 tsk dijonsenap
- 300 g vitkål, finstrimlad
- 0.5 gurka, tunt skivad
- 0.5 rödlök, strimlad
- salt och svartpeppar
- Picklad rödlök
- 2 stora rödlökar, skivade
- 1 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 0.5 msk salt
Gör så här
- Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.
Picklad rödlök:
- Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
- Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
- Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.
Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök
Betyg (1-5):
Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"
Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.
Picklad rödlök:
- Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
- Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
- Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!