Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök
  • Tid 25 min + tid att blötlägga nötterna.

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

5 (1 betyg)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

  • Tillagningstid 25 min + tid att blötlägga nötterna.
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • salt och svartpeppar
Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 msk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. 1

    Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).

  2. 2

    Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.

  3. 3

    Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar