Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 0.5 tsk salt
  • Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 msk salt

Gör så här

  1. Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
  3. Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 8 dl färska kantareller
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 små tortillabröd
  • 0.5 tsk salt
  • Pepparrotssslaw
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl vatten
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g vitkål, finstrimlad
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • salt och svartpeppar
  • Picklad rödlök
  • 2 stora rödlökar, skivade
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 msk salt

Kantarellmacka med pepparrotsslaw och picklad rödlök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Recept och foto av Karoline Jönsson från boken "Det goda gröna"

Tillagningstid: 25 min + tid att blötlägga nötterna.
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pepparrotsslaw: Blötlägg nötterna 2 timmar i kallt vatten. Häll bort vattnet och mixa nötterna med vatten, pepparrot, citronsaft och senap. Rör ner kål, gurka och lök. Smaka av med salt och peppar.

Picklad rödlök:

  1. Häll vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Koka upp och lägg i löken. Häll upp i en burk och låt svalna. Förvara i kylen till servering (löken håller flera dagar i kylen).
  2. Borsta svampen ren och skär ev i mindre bitar. Stek svampen i en torr stekpanna tills den vätskat av sig. Tillsätt olja, salt och peppar.
  3. Stek under omrörning ett par minuter. Ta pannan från värmen. Servera pepparrotsslaw, svampen och den picklade löken i stekta tortillabröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!