Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello
  • Tid 45 min

Grillad vitlöksmarinerad fänkål och portabello

0 (0 betyg)

Recept av Mia Gahne och foto: Stefan Wettainen

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 1 fänkål
  • 4 portabellosvamp
  • 3 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 1 msk japansk soja
  • 40 g färskriven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fänkålen i tjocka skivor på längden. Plocka bort ”fötterna” på svamparna. Blanda vitlök, citron, rosmarin och soja i dubbla plastpåsar.

  2. 2

    Lägg ner fänkål och svamp i marinaden och vänd varsamt runt så allt täcks. Låt marinera ca 1 timme.

  3. 3

    Grilla fänkål och svamp till fin färg och lätt mjuka, ca 5 min. Vänd ofta så de inte bränns. Riv över parmesanen och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar