Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing
  • Tid 20 min
  • Ugn 250º

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

2.33 (6 betyg)

Superenkelt och fantastiskt gott att servera en enkel svampsmörgås som förrätt, särskilt härligt om man plockat svampen själv.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 st
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 palsternackor, i skivor
  • 400 g kantareller
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ciabatta
  • 120 g romansallad
Dressing:
  • 100 g smulad ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 ägg, endast gula
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret och tillsätt oljan i en stor stekpanna. Stek först auberginen, lägg sedan i palsternackan och sist kantarellerna. Tillsätt timjan, salt och peppar.

  2. 2

    Grilla eventuellt brödet högt upp i ugnen. Fördela salladen på bröden och lägg på kantarellfräset. Blanda alla ingredienser till dressingen, spara lite ädelost till garnering. Ringla dressingen över mackorna och garnera med ädelost.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar