Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Superenkelt och fantastiskt gott att servera en enkel svampsmörgås som förrätt, särskilt härligt om man plockat svampen själv.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 palsternackor, i skivor
  • 400 g kantareller
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ciabatta
  • 120 g romansallad
  • Dressing:
  • 100 g smulad ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 ägg, endast gula

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt oljan i en stor stekpanna. Stek först auberginen, lägg sedan i palsternackan och sist kantarellerna. Tillsätt timjan, salt och peppar.
  2. Grilla eventuellt brödet högt upp i ugnen. Fördela salladen på bröden och lägg på kantarellfräset. Blanda alla ingredienser till dressingen, spara lite ädelost till garnering. Ringla dressingen över mackorna och garnera med ädelost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellmacka med taleggioost

Betyg
Betyg
(12)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 aubergine, i bitar
  • 2 palsternackor, i skivor
  • 400 g kantareller
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 ciabatta
  • 120 g romansallad
  • Dressing:
  • 100 g smulad ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 ägg, endast gula

Kantarellmacka med ädelost och senapsdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Superenkelt och fantastiskt gott att servera en enkel svampsmörgås som förrätt, särskilt härligt om man plockat svampen själv.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt oljan i en stor stekpanna. Stek först auberginen, lägg sedan i palsternackan och sist kantarellerna. Tillsätt timjan, salt och peppar.
  2. Grilla eventuellt brödet högt upp i ugnen. Fördela salladen på bröden och lägg på kantarellfräset. Blanda alla ingredienser till dressingen, spara lite ädelost till garnering. Ringla dressingen över mackorna och garnera med ädelost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellmacka med taleggioost

Betyg
Betyg
(12)