Kantarellmacka med taleggioost

Kantarellmacka med taleggioost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad taleggio
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.
  2. Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kantarellmacka med taleggioost
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g trattkantareller i bitar
  • 4 msk smör eller olja
  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 250 g skivad taleggio
  • 1.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sallad:
  • 2 klyftade färska fikon
  • 1 tunt skivat äpple
  • 80 g blandade salladsblad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 2 krm peppar

Kantarellmacka med taleggioost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

En riktigt lyxig svampmacka som trots sina få ingredienser tar dig till högre höjder! En sallad är gott till.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ur svampen i torr, vid panna tills all vätska kokat in. Tillsätt hälften av smöret och bryn svampen 3–4 minuter. Salta och peppra.
  2. Stek brödet i resten av smöret tills det är gyllene. Ställ pannan åt sidan. Lägg osten på brödet och låt det ligga kvar i pannan ett par minuter.

Sallad

  1. Blanda fikon och äppelskivor med salladsbladen och droppa på olja, balsamvinäger, salt och peppar.
  2. Servera salladen till bröd och ost toppat med svampen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!