
Jordärtskockschips med fänkålsfrön
Betyg (1-5):
Som snacks till fördrinken eller krispigt garnityr på en puré eller gratäng.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 liter frityrolja
- 200 g jordärtskocka
- 1 tsk fänkålsfrön
- salt
Gör så här
- Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 150°. Skiva jordärtskockorna tunt på mandolin eller med potatisskalare.
- Lägg i skivorna försiktigt och fritera tills de är gyllene. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Krydda med finmortlade fänkålsfrön och salt.
Liknande recept
Jordärtskockschips med fänkålsfrön
Betyg (1-5):
Som snacks till fördrinken eller krispigt garnityr på en puré eller gratäng.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter till ca 150°. Skiva jordärtskockorna tunt på mandolin eller med potatisskalare.
- Lägg i skivorna försiktigt och fritera tills de är gyllene. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Krydda med finmortlade fänkålsfrön och salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!