Italienska äggcocotter
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Italienska äggcocotter

4 (3 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 100 g lufttorkad skinka, t ex parma
  • 8 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 4 timjankvistar till garnerng
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg bakplåtspapper i 4 cocotteformar så det täcker kanterna. Klä sedan kanterna med skinka och knäck i 2 ägg i vardera form utan att gulan går sönder. Dra ett varv med pepparkvarnen och grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt vila 5 min innan de lyfts ur formarna. Riv över parmesan och garnera med timjan. Servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar