Italienska äggcocotter

Italienska äggcocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Goda små cocotter som bakas i ugn. Perfekt på brunchen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 100 g lufttorkad skinka, t ex parma
  • 8 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 4 timjankvistar till garnerng

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i 4 cocotteformar så det täcker kanterna. Klä sedan kanterna med skinka och knäck i 2 ägg i vardera form utan att gulan går sönder. Dra ett varv med pepparkvarnen och grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt vila 5 min innan de lyfts ur formarna. Riv över parmesan och garnera med timjan. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Italienska äggcocotter
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g lufttorkad skinka, t ex parma
  • 8 ägg
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finriven parmesan
  • 4 timjankvistar till garnerng

Italienska äggcocotter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Goda små cocotter som bakas i ugn. Perfekt på brunchen!

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i 4 cocotteformar så det täcker kanterna. Klä sedan kanterna med skinka och knäck i 2 ägg i vardera form utan att gulan går sönder. Dra ett varv med pepparkvarnen och grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt vila 5 min innan de lyfts ur formarna. Riv över parmesan och garnera med timjan. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!