Hummer med tre såser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Servera inte bara en utan tre såser till din hummer på nyårsafton! Saffran, brynt smör och örter smaksätter såserna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 kokta färska hummer eller frysta
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • flingsalt
  • 0.5 dl strimlad persilja
  • bröd
  • Saffransaioli:
  • 1 äggula
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Brynt smörmajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.75 dl neutral olja
  • 0.75 dl brynt smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt
  • Örtsås:
  • 2 dl blandade färska örter
  • 2 dl majonnäs
  • salt

Gör så här

  1. Saffransaioli: Vispa ihop ägg, saffran, cayennepeppar, senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med vitlök och salt.

Brynt smörmajonnäs:

  1. Bryn smör i en kastrull. Häll smöret i en skål med oljan och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop ägg, senap och vinäger. Häll i smöroljan i en tunn stråle under vispning, till en tjock majonnäs. Vänd ner löken och smaka av med salt.

Örtsås:

  1. Mixa de färska örterna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt.
  2. Dela humrarna på längden. Servera färska humrar som de är. Om de har varit frysta, låt dem rinna av på hushållspapper och stek sedan hastigt i torr, het stekpanna. Pensla de stekta med olja smaksatt med vitlök. Salta och strö över hackad persilja. Servera med bröd och såserna.

Tips

Alla ingredienserna till aiolin ska vara rumsvarma för ett bra resultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-01-02

Räcker m 1tsk vitvinsvinäger till bryntsmör majonäsen. Bryn smöret tills det slutar ånga.

Liknande recept

Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 2 kokta färska hummer eller frysta
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • flingsalt
  • 0.5 dl strimlad persilja
  • bröd
  • Saffransaioli:
  • 1 äggula
  • 0.5 g saffran
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Brynt smörmajonnäs:
  • 1 äggula
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.75 dl neutral olja
  • 0.75 dl brynt smör
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • salt
  • Örtsås:
  • 2 dl blandade färska örter
  • 2 dl majonnäs
  • salt

Hummer med tre såser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Servera inte bara en utan tre såser till din hummer på nyårsafton! Saffran, brynt smör och örter smaksätter såserna.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Saffransaioli: Vispa ihop ägg, saffran, cayennepeppar, senap och vinäger. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning till en tjock majonnäs. Smaka av med vitlök och salt.

Brynt smörmajonnäs:

  1. Bryn smör i en kastrull. Häll smöret i en skål med oljan och låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop ägg, senap och vinäger. Häll i smöroljan i en tunn stråle under vispning, till en tjock majonnäs. Vänd ner löken och smaka av med salt.

Örtsås:

  1. Mixa de färska örterna och blanda med majonnäsen. Smaka av med salt.
  2. Dela humrarna på längden. Servera färska humrar som de är. Om de har varit frysta, låt dem rinna av på hushållspapper och stek sedan hastigt i torr, het stekpanna. Pensla de stekta med olja smaksatt med vitlök. Salta och strö över hackad persilja. Servera med bröd och såserna.

Tips

Alla ingredienserna till aiolin ska vara rumsvarma för ett bra resultat.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pia

2020-01-02

Räcker m 1tsk vitvinsvinäger till bryntsmör majonäsen. Bryn smöret tills det slutar ånga.

Liknande recept

Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)