
Hemgjord salsiccia
Betyg (1-5):
Den godaste korven gör du själv. Krydda den med vitlök, fänkål, kummin, oregano och rosmarin.
2 kg
- 3 meter krokfjälster
- 1.5 kg fläskkött, bog eller skinka
- 500 g späck
- 2 gula lökar
- 2 king solo vitlökar eller 4 klyftor vitlök
- 1 msk fänkålsfrön
- 0.5 msk kumminfrön
- 1 msk oregano
- 0.5 msk rosmarin
- 0.5 dl olivolja
- 1 dl kallt vatten
- 1.5 msk salt
Gör så här
- Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Mal kött och späck grovt i en köttkvarn eller tärna och mixa det hastigt i en matberedare. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Stöt fänkål och kummin i en mortel. Blanda kött, späck, lök, samtliga kryddor, olja och vatten till en smidig massa.
- Knyt ett bomullssnöre i ena änden av fjälstret och trä upp det på korvhornet till köttkvarnen. Fyll fjälstret med smet till en ca 12 cm lång korv, snurra korven några varv så fjälstret snörps åt. Fortsätt att göra korvar tills fjälstret är slut och knyt änden med ett bomullssnöre. Vill ni tillaga korvarna en och en, knyt korvarna i varje ände och klipp emellan.
- Låt korvarna vila ett par timmar, gärna över natten. Stek dem försiktigt i en panna cirka 10 minuter.
- Både kött, vätska och beredningsskål bör vara riktigt kalla för att nå bästa resultat! Dela gärna köttet i mindre bitar och låt dem ligga i frysen en halvtimme innan det är dags att mala.
Tips

Testa kryddblandningen genom att steka en klick av smeten i en stekpanna innan du sätter ingång med korvarna!
Hemgjord salsiccia
Betyg (1-5):
Den godaste korven gör du själv. Krydda den med vitlök, fänkål, kummin, oregano och rosmarin.
2 kg
Gör så här
- Trä upp fjälstren på vattenkranen och spola igenom dem med ljummet vatten. Mal kött och späck grovt i en köttkvarn eller tärna och mixa det hastigt i en matberedare. Skala och riv lök och vitlök på ett rivjärn. Stöt fänkål och kummin i en mortel. Blanda kött, späck, lök, samtliga kryddor, olja och vatten till en smidig massa.
- Knyt ett bomullssnöre i ena änden av fjälstret och trä upp det på korvhornet till köttkvarnen. Fyll fjälstret med smet till en ca 12 cm lång korv, snurra korven några varv så fjälstret snörps åt. Fortsätt att göra korvar tills fjälstret är slut och knyt änden med ett bomullssnöre. Vill ni tillaga korvarna en och en, knyt korvarna i varje ände och klipp emellan.
- Låt korvarna vila ett par timmar, gärna över natten. Stek dem försiktigt i en panna cirka 10 minuter.
- Både kött, vätska och beredningsskål bör vara riktigt kalla för att nå bästa resultat! Dela gärna köttet i mindre bitar och låt dem ligga i frysen en halvtimme innan det är dags att mala.
Tips

Testa kryddblandningen genom att steka en klick av smeten i en stekpanna innan du sätter ingång med korvarna!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Åkr
2014-12-13
Gott
Janne
2011-12-22
Julkorv