Helstekt abborre med kantareller

Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 2 msk smör
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mauro

2021-08-30

Skinnet är för det mesta det godaste på fisken. Men man måste fjälla abborren ordentligt! Det stod bland ingredienserna men nämndes inte i receptet. Och att fjälla en abborre, speciellt om den är lite större kan fresta på. Fjällen flyger åt alla håll. Men det blir mycket godare än om man drar av skinnet.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Naimi! Ta bort skinnet innan du äter fisken. Smaklig måltid :)

NAIMI

2020-01-04

Har ätit en hel del abborre i min dag men ALDRIG med skinnet kvar?..?

Helstekt abborre med kantareller
13 st
  • Ingredienser (13)
  • Stuvade kantareller:
  • 500 g kantareller, rensade i bitar
  • 2 msk smör
  • 3 krm peppar
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • Helstekt abborre:
  • 3 portionsstora abborrar, rensade, fjällade
  • 3 msk ströbröd
  • 3 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 portioner färskpotatis
  • 2 stekta halverade citroner
  • finklippt dill
  • 0.5 dl gräslök, hackad

Helstekt abborre med kantareller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Ett recept som Lennart Jähkel komponerat, från tv-programmet Sjön suger.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs svamp i smör, salt och peppar, häll på grädden och låt det hela koka ihop något.
  2. Torka av fisken, salta och vänd den i ströbröd. Stek i smör tills den fått fin färg, efterstek klart i ugn, cirka 10 minuter. När du kan lossa köttet från benet i fiskens rygg med en gaffel är fisken klar.
  3. Servera med stuvade kantareller, kokt färskpotatis, stekt citronhalva, dilloch hackad gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mauro

2021-08-30

Skinnet är för det mesta det godaste på fisken. Men man måste fjälla abborren ordentligt! Det stod bland ingredienserna men nämndes inte i receptet. Och att fjälla en abborre, speciellt om den är lite större kan fresta på. Fjällen flyger åt alla håll. Men det blir mycket godare än om man drar av skinnet.

Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Naimi! Ta bort skinnet innan du äter fisken. Smaklig måltid :)

NAIMI

2020-01-04

Har ätit en hel del abborre i min dag men ALDRIG med skinnet kvar?..?