Hälsotallrik med indisk kyckling

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Det här är en tallrik full med vitaminer, proteiner och andra nyttigheter. Lägg upp vackert i olika färgglada högar, eller blanda ihop grönsaker och ris till en sallad, och servera den indiska kycklingen och vitlöksyoghurten till.

Tillagningstid: 40 min + tid för marinering
4 portioner
  • 2 dl rött ris
  • 2 avokador, skivade
  • 50 g alfalfagroddar
  • 100 g rädisor, tunt skivade
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • Indisk kyckling:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • Snabbinlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt och kryddmix i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd ner i yoghurten. Låt marinera ca 20 min.
  2. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg ner gurkan och låt stå ca 10 min.
  3. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt. Stek kycklingen i olja ca 5 min per sida.
  4. Fördela ris, kyckling, inlagd gurka, grönsaker och vitlöksyoghurt på fyra tallrikar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hälsotallrik med indisk kyckling
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl rött ris
  • 2 avokador, skivade
  • 50 g alfalfagroddar
  • 100 g rädisor, tunt skivade
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • Indisk kyckling:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • Snabbinlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Det här är en tallrik full med vitaminer, proteiner och andra nyttigheter. Lägg upp vackert i olika färgglada högar, eller blanda ihop grönsaker och ris till en sallad, och servera den indiska kycklingen och vitlöksyoghurten till.

Tillagningstid: 40 min + tid för marinering
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt och kryddmix i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd ner i yoghurten. Låt marinera ca 20 min.
  2. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg ner gurkan och låt stå ca 10 min.
  3. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt. Stek kycklingen i olja ca 5 min per sida.
  4. Fördela ris, kyckling, inlagd gurka, grönsaker och vitlöksyoghurt på fyra tallrikar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!