Hälsotallrik med indisk kyckling
  • Tid 40 min + tid för marinering

Hälsotallrik med indisk kyckling

0 (0 betyg)

Det här är en tallrik full med vitaminer, proteiner och andra nyttigheter. Lägg upp vackert i olika färgglada högar, eller blanda ihop grönsaker och ris till en sallad, och servera den indiska kycklingen och vitlöksyoghurten till.

  • Tillagningstid 40 min + tid för marinering
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl rött ris
  • 2 avokador, skivade
  • 50 g alfalfagroddar
  • 100 g rädisor, tunt skivade
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
Indisk kyckling:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja, till stekning
Snabbinlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt och kryddmix i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd ner i yoghurten. Låt marinera ca 20 min.

  2. 2

    Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg ner gurkan och låt stå ca 10 min.

  3. 3

    Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt. Stek kycklingen i olja ca 5 min per sida.

  4. 4

    Fördela ris, kyckling, inlagd gurka, grönsaker och vitlöksyoghurt på fyra tallrikar.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar