Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här är en tallrik full med vitaminer, proteiner och andra nyttigheter. Lägg upp vackert i olika färgglada högar, eller blanda ihop grönsaker och ris till en sallad, och servera den indiska kycklingen och vitlöksyoghurten till.

Tillagningstid: 40 min + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 2 dl rött ris
  • 2 avokador, skivade
  • 50 g alfalfagroddar
  • 100 g rädisor, tunt skivade
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • Indisk kyckling:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • Snabbinlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt och kryddmix i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd ner i yoghurten. Låt marinera ca 20 min.
  2. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg ner gurkan och låt stå ca 10 min.
  3. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt. Stek kycklingen i olja ca 5 min per sida.
  4. Fördela ris, kyckling, inlagd gurka, grönsaker och vitlöksyoghurt på fyra tallrikar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

(1)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Örtfrittata

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 2 dl rött ris
  • 2 avokador, skivade
  • 50 g alfalfagroddar
  • 100 g rädisor, tunt skivade
  • 250 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • Indisk kyckling:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 förpackning tikka masala kryddmix
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • Snabbinlagd gurka:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 gurka, tunt skivad
  • Vitlöksyoghurt:
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Det här är en tallrik full med vitaminer, proteiner och andra nyttigheter. Lägg upp vackert i olika färgglada högar, eller blanda ihop grönsaker och ris till en sallad, och servera den indiska kycklingen och vitlöksyoghurten till.

Tillagningstid: 40 min + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda yoghurt och kryddmix i en bunke. Skär kycklingen i mindre bitar och vänd ner i yoghurten. Låt marinera ca 20 min.
  2. Rör ihop vatten, vinäger och socker tills sockret löst sig. Lägg ner gurkan och låt stå ca 10 min.
  3. Blanda alla ingredienser till vitlöksyoghurten och smaka av med salt. Stek kycklingen i olja ca 5 min per sida.
  4. Fördela ris, kyckling, inlagd gurka, grönsaker och vitlöksyoghurt på fyra tallrikar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

(8)

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

(1)

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(2)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Pizza med auberginekräm och kronärtskocka

(5)

Örtfrittata

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(51)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies