Grön ärtsoppa med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Fin, grön och god ärtsoppa som passar lika bra till fest i ett litet glas som till vardagmiddag.

Tillagningstid: 10 minuter
12 små portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 3.5 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad mynta
  • 0.5 dl crème fraiche eller gräddfil
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • myntablad
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
  2. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2015-05-03

Jag undrar om det går bra att frysa in soppan? Tänkte förbereda inför studentmottagning.

Katarina Persson

2014-11-11

Vad gör hönsbuljong i en vegetarisk buffe'

Helén

2014-06-17

Denna soppa bjöd min dotter mig på som lunch en varm sommardag i år. Succé ,lika god varm som kall . Om det blir något över.

Coop

2013-12-30

@Markus Går bra både varm och kall. Kall kan bli lite tjock kan spädas med lite mer vätska då.

Markus

2013-12-24

Jag undrar om man kan servera denna soppan kall? tacksam för svar

Christel

2013-05-05

Underbart god soppa. Bjöd på den som förrätt och den var mycket uppskattad - och lätt att göra:)

Carina

2013-03-16

Kanonfin och god förrätt!

Liknande recept

Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Potatispizza

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 3.5 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad mynta
  • 0.5 dl crème fraiche eller gräddfil
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • myntablad
  • nymalen svartpeppar

Grön ärtsoppa med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Fin, grön och god ärtsoppa som passar lika bra till fest i ett litet glas som till vardagmiddag.

Tillagningstid: 10 minuter
12 små portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
  2. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2015-05-03

Jag undrar om det går bra att frysa in soppan? Tänkte förbereda inför studentmottagning.

Katarina Persson

2014-11-11

Vad gör hönsbuljong i en vegetarisk buffe'

Helén

2014-06-17

Denna soppa bjöd min dotter mig på som lunch en varm sommardag i år. Succé ,lika god varm som kall . Om det blir något över.

Coop

2013-12-30

@Markus Går bra både varm och kall. Kall kan bli lite tjock kan spädas med lite mer vätska då.

Markus

2013-12-24

Jag undrar om man kan servera denna soppan kall? tacksam för svar

Christel

2013-05-05

Underbart god soppa. Bjöd på den som förrätt och den var mycket uppskattad - och lätt att göra:)

Carina

2013-03-16

Kanonfin och god förrätt!

Liknande recept

Spara recept

Jordnötsplättar

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravlaxsås - hovmästarsås

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Potatispizza

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)