Grön ärtsoppa med mynta
  • Tid 10 min

Grön ärtsoppa med mynta

4 (12 betyg)

Fin, grön och god ärtsoppa som passar lika bra till fest i ett litet glas som till vardagmiddag.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

12 små portioner
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 3.5 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad mynta
  • salt och peppar
  • 0.5 dl crème fraiche eller gräddfil
Till servering:
  • myntablad
  • nymalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.

  2. 2

    Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. 1

    Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Therese

    Jag undrar om det går bra att frysa in soppan? Tänkte förbereda inför studentmottagning.

  • Katarina Persson

    Vad gör hönsbuljong i en vegetarisk buffe'

  • Helén

    Denna soppa bjöd min dotter mig på som lunch en varm sommardag i år. Succé ,lika god varm som kall . Om det blir något över.

  • Britta/webbredaktionen

    @Markus Går bra både varm och kall. Kall kan bli lite tjock kan spädas med lite mer vätska då.

Visa fler