Grön ärtsoppa med mynta

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Fin, grön och god ärtsoppa som passar lika bra till fest i ett litet glas som till vardagmiddag.

Tillagningstid: 10 minuter
12 små portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 3.5 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad mynta
  • 0.5 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Till servering:
  • myntablad
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
  2. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2015-05-03

Jag undrar om det går bra att frysa in soppan? Tänkte förbereda inför studentmottagning.

Katarina Persson

2014-11-11

Vad gör hönsbuljong i en vegetarisk buffe'

Helén

2014-06-17

Denna soppa bjöd min dotter mig på som lunch en varm sommardag i år. Succé ,lika god varm som kall . Om det blir något över.

Britta/webbredaktionen

2013-12-30

@Markus Går bra både varm och kall. Kall kan bli lite tjock kan spädas med lite mer vätska då.

Markus

2013-12-24

Jag undrar om man kan servera denna soppan kall? tacksam för svar

Christel

2013-05-05

Underbart god soppa. Bjöd på den som förrätt och den var mycket uppskattad - och lätt att göra:)

Carina

2013-03-16

Kanonfin och god förrätt!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Jordnötsplättar

(3)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 300 g frysta gröna ärtor
  • 3.5 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 2 msk hackad mynta
  • 0.5 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Till servering:
  • myntablad
  • nymalen svartpeppar

Grön ärtsoppa med mynta

Betyg (1-5):
4 (12 betyg)

Fin, grön och god ärtsoppa som passar lika bra till fest i ett litet glas som till vardagmiddag.

Tillagningstid: 10 minuter
12 små portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i olivolja i en kastrull utan att den tar färg. Tillsätt gröna ärtor, buljong och mynta. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 3 minuter.
  2. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer. Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Häll upp i små glas och toppa med crème fraiche eller gräddfil. Garnera med en kvist mynta och vrid över peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2015-05-03

Jag undrar om det går bra att frysa in soppan? Tänkte förbereda inför studentmottagning.

Katarina Persson

2014-11-11

Vad gör hönsbuljong i en vegetarisk buffe'

Helén

2014-06-17

Denna soppa bjöd min dotter mig på som lunch en varm sommardag i år. Succé ,lika god varm som kall . Om det blir något över.

Britta/webbredaktionen

2013-12-30

@Markus Går bra både varm och kall. Kall kan bli lite tjock kan spädas med lite mer vätska då.

Markus

2013-12-24

Jag undrar om man kan servera denna soppan kall? tacksam för svar

Christel

2013-05-05

Underbart god soppa. Bjöd på den som förrätt och den var mycket uppskattad - och lätt att göra:)

Carina

2013-03-16

Kanonfin och god förrätt!

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Färskostpaj med nässlor

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Jordnötsplättar

(3)

Karamelliserad sparrispotatis, kokta päron och ädelost

(11)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies