Grön ärtsoppa

Betyg (1-5):
3.9 (29 betyg)

En mild och god ärtsoppa med smak av kokos och limeblad.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 2 dl hackad gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak använd hälften av kärnorna)
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 4 dl vatten
  • 1 msk grönsaks- eller kycklingfond
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 0.5 tsk socker
  • 2 färska limeblad, eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken genomskinlig i oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt chili och ärtor och rör om tills ärtorna tinat, cirka 2 minuter.
  2. Häll på vatten, fond, kokosmjölk, salt och socker och eventuellt limeblad. Låt sjuda cirka 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare.

Tips

Soppan kan serveras kall eller varm. Ska den ätas kall kan den silas för en tunnare konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2019-02-11

Jätte enkelt och gott

Lotta

2017-04-14

Hur kan jag ha missat den här?! Älskar grön ärtsoppa och kokossmaken lyfter den ytterligare. Hade inte allt hemma så hoppade över chili och tog lite vitlök istället, samt limejuice för syra. Barnvänlig, fem stjärnor =)

Helen

2014-04-13

såååå gott :)

Malin

2012-04-15

Väldigt len och fin ärtsoppa. Använd gärna mycket lime för en lite vuxnare smak.

Liknande recept

Sockerärtssoppa med parmesan

(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl hackad gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 urkärnad, hackad chili (för starkare smak använd hälften av kärnorna)
  • 600 g frysta gröna ärter
  • 4 dl vatten
  • 1 msk grönsaks- eller kycklingfond
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 0.5 tsk socker
  • 2 färska limeblad, eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Grön ärtsoppa

Betyg (1-5):
3.9 (29 betyg)

En mild och god ärtsoppa med smak av kokos och limeblad.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken genomskinlig i oljan i en rymlig kastrull. Tillsätt chili och ärtor och rör om tills ärtorna tinat, cirka 2 minuter.
  2. Häll på vatten, fond, kokosmjölk, salt och socker och eventuellt limeblad. Låt sjuda cirka 15 minuter.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare.

Tips

Soppan kan serveras kall eller varm. Ska den ätas kall kan den silas för en tunnare konsistens.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2019-02-11

Jätte enkelt och gott

Lotta

2017-04-14

Hur kan jag ha missat den här?! Älskar grön ärtsoppa och kokossmaken lyfter den ytterligare. Hade inte allt hemma så hoppade över chili och tog lite vitlök istället, samt limejuice för syra. Barnvänlig, fem stjärnor =)

Helen

2014-04-13

såååå gott :)

Malin

2012-04-15

Väldigt len och fin ärtsoppa. Använd gärna mycket lime för en lite vuxnare smak.

Liknande recept

Sockerärtssoppa med parmesan

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies