Gratinerad hummer

Betyg (1-5):
3.38 (76 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 kokta humrar, frysta tinade går bra
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad fänkål
  • 2 dl fint tärnat vitt bröd
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Dela humrarna på mitten och ta ur stjärten och eventuell rom. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek vitlök och fänkål mjuk. Tärna hummerköttet smått och blanda med resten av ingredienserna, smaka av med salt.
  2. Lägg tillbaka fyllningen i hummerskalen och gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans

2016-11-27

Delikat och mättande. Ville bara ha mer, men det blev lit problm eftersom huvudrätten väntade.

Jonas

2014-02-02

Lagade detta på nyårsafton. Helt underbart gott! Helt klart bland den godaste hummerrätt jag ätit. Brödet som suger upp allt det goda smöret, den mjukstekta fänkålen...riktigt, riktigt gott! Rekommenderas starkt!

Magnus

2013-08-29

Det absolut bästa receptet jag har provat för hummerhalvor. Rekommenderas varmt och kommer bli en stående rätt vid nyårssupén.

Liknande recept

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

(0)

Råraka med räkor

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Goi Cuon

(9)

Kräftsoppa

(21)

Hummer med tre såser

(1)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 kokta humrar, frysta tinade går bra
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad fänkål
  • 2 dl fint tärnat vitt bröd
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 dl hackad persilja
  • 40 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl crème fraiche

Gratinerad hummer

Betyg (1-5):
3.38 (76 betyg)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela humrarna på mitten och ta ur stjärten och eventuell rom. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek vitlök och fänkål mjuk. Tärna hummerköttet smått och blanda med resten av ingredienserna, smaka av med salt.
  2. Lägg tillbaka fyllningen i hummerskalen och gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hans

2016-11-27

Delikat och mättande. Ville bara ha mer, men det blev lit problm eftersom huvudrätten väntade.

Jonas

2014-02-02

Lagade detta på nyårsafton. Helt underbart gott! Helt klart bland den godaste hummerrätt jag ätit. Brödet som suger upp allt det goda smöret, den mjukstekta fänkålen...riktigt, riktigt gott! Rekommenderas starkt!

Magnus

2013-08-29

Det absolut bästa receptet jag har provat för hummerhalvor. Rekommenderas varmt och kommer bli en stående rätt vid nyårssupén.

Liknande recept

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Rökta räkor och rökt fisk med rostad potatissallad och äppelsalsa

(0)

Råraka med räkor

(6)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Goi Cuon

(9)

Kräftsoppa

(21)

Hummer med tre såser

(1)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies