
Glödhoppor
Betyg (1-5):
Rimmad lammstek i panering med rårörda lingon. En gotländsk delikatess.
Tillagningstid: 4 dygn + 1 timme 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.5 liter vatten
- 0.75 dl socker
- 1.5 kg urbenad Lammstek
- 2.5 dl salt
- I grytan:
- 2 liter vatten, så att det täcker köttet
- 10 st svartpepparkorn
- 2 skalade morot, i bitar
- 0.5 purjolök, i bitar
- Panering:
- 2 ägg
- 3 dl ströbröd
- 1 tsk senap
- Garnering:
- 0.5 dl hackad persilja
Gör så här
- Börja med att rimma lammet genom att koka upp vatten, salt och socker och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna. Lägg i lammsteken och låt stå i kylskåp i fyra dygn.
Koka i gryta
- Häll av saltlagen. Lägg köttet i en rymlig gryta och häll på vattnet. Låt det få ett uppkok och skumma noga. Tillsätt kryddor, morot och purjolök. Koka köttet i cirka 1 timme tills det känns mört.
Panera
- Vispa ägg i en bunke och blanda i senap. Låt köttet rinna av och skär det i mindre skivor. Vänd köttet i äggblandningen och avsluta med att vända skivorna i ströbrödet.
Stek i panna
- Hetta upp smör i en panna och stek på medelhög värme ett par minuter på varje sida tills köttet fått fin gyllenbrun färg.
Servering
Servera med rårörda lingon och garnera med persilja.
Glödhoppor
Betyg (1-5):
Rimmad lammstek i panering med rårörda lingon. En gotländsk delikatess.
Tillagningstid: 4 dygn + 1 timme 30 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med att rimma lammet genom att koka upp vatten, salt och socker och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna. Lägg i lammsteken och låt stå i kylskåp i fyra dygn.
Koka i gryta
- Häll av saltlagen. Lägg köttet i en rymlig gryta och häll på vattnet. Låt det få ett uppkok och skumma noga. Tillsätt kryddor, morot och purjolök. Koka köttet i cirka 1 timme tills det känns mört.
Panera
- Vispa ägg i en bunke och blanda i senap. Låt köttet rinna av och skär det i mindre skivor. Vänd köttet i äggblandningen och avsluta med att vända skivorna i ströbrödet.
Stek i panna
- Hetta upp smör i en panna och stek på medelhög värme ett par minuter på varje sida tills köttet fått fin gyllenbrun färg.
Servering
Servera med rårörda lingon och garnera med persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!