Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • frukt, bär och nötter, t ex mango, banan, passionsfrukt, physalis, färska hallon och hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Blanda mjölk, socker, majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills den tjocknar och är 82–85°. Häll över i en skål och låt krämen kallna helt i kyl. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.
  2. Lägg upp på små assietter och toppa med frukt, bär och nötter vid servering.

Tips

Både gott och snyggt med frysta hallon, frys in de färska.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • frukt, bär och nötter, t ex mango, banan, passionsfrukt, physalis, färska hallon och hackade hasselnötter

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, socker, majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills den tjocknar och är 82–85°. Häll över i en skål och låt krämen kallna helt i kyl. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.
  2. Lägg upp på små assietter och toppa med frukt, bär och nötter vid servering.

Tips

Både gott och snyggt med frysta hallon, frys in de färska.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Citron- och kardemummayoghurt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)