Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • frukt, bär och nötter, t ex mango, banan, passionsfrukt, physalis, färska hallon och hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Blanda mjölk, socker, majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills den tjocknar och är 82–85°. Häll över i en skål och låt krämen kallna helt i kyl. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.
  2. Lägg upp på små assietter och toppa med frukt, bär och nötter vid servering.

Tips

Både gott och snyggt med frysta hallon, frys in de färska.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Tropisk fruktsallad

(3)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Äggvåfflor

(66)

Grekisk dessertbägare

(0)

Frasvåfflor

(123)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 6 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering:
  • frukt, bär och nötter, t ex mango, banan, passionsfrukt, physalis, färska hallon och hackade hasselnötter

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

Tillagningstid: 1 tim
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, socker, majsstärkelse, vaniljpulver och äggulor i en kastrull. Värm försiktigt under vispning tills den tjocknar och är 82–85°. Häll över i en skål och låt krämen kallna helt i kyl. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.
  2. Lägg upp på små assietter och toppa med frukt, bär och nötter vid servering.

Tips

Både gott och snyggt med frysta hallon, frys in de färska.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hallonsmoothie

(8)

Tropisk fruktsallad

(3)

Melonbägare med lemon curd-visp

(12)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Äggvåfflor

(66)

Grekisk dessertbägare

(0)

Frasvåfflor

(123)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(38)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies