Fredriks morotssylt med ingefära, vanilj och aprikos
  • Tid 90 min

Fredriks morotssylt med ingefära, vanilj och aprikos

3.66 (29 betyg)

En underbar t god morotssylt med smak av citron, vanilj och ingefära.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

900 g
  • 700 g grovrivna morötter
  • 200 g tärnade torkade aprikoser
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 0.5 dl pressad saft av citron
  • 0.5 dl riven färsk ingefära
  • 1 vaniljstång
  • 400 g socker
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk citronsyra
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg morötter, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.

  2. 2

    Koka i cirka 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.

  3. 3

    Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ställ gärna burkar och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp-och-ner på burkarna blir det bättre vakuum och därmed bättre hållbarhet så att de kan förvaras i rumstemperatur.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lise-Lotte

    Fantastisk god sylt. Särskilt till en bit brie.