För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fredagsmys med tacos

Betyg (1-5):
3.82 (17 betyg)

Som en vanlig fredagsmyskväll men med nya och nyttigare tacos. Gör gärna en marinarasås till.

Tillagningstid: 30 minuter + blötläggning av nötter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl blötlagda pistagenötter eller hasselnötter (8-12 timmar)
  • 1 dl blötlagda valnötter (8-12 timmar)
  • 1 delad morot
  • 50 g skivad purjolök
  • 2 msk taco kryddmix
  • Valfriatillbehör:
  • 2 hackade tomater
  • 500 isbergssallad använd bladen som tacoskal
  • 1 hackad paprika
  • 100 g gurka
  • 2 blekselleri stjälkar
  • 0.5 hackad gul lök
  • jalapeño
  • feferoni
  • Marinarasås:
  • 2 hackade tomater
  • 5 soltorkade tomater
  • 0.5 tärnad röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar

Gör så här

  1. Kör nötterna i matberedaren tills de är grovhackade. Ta ur nötterna och kör morötter och purjolök. Blanda nötterna med grönsakerna och smaka av med tacokrydda.
  2. Kör alla ingredienser till såsen i matberedare eller mixer.

Servering

Servera tacoröran med valfria tillbehör och sås. Marinarasåsen håller 3 dagar i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nidaa

2013-05-27

den är såååååå god

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(14)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(19)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 dl blötlagda pistagenötter eller hasselnötter (8-12 timmar)
  • 1 dl blötlagda valnötter (8-12 timmar)
  • 1 delad morot
  • 50 g skivad purjolök
  • 2 msk taco kryddmix
  • Valfriatillbehör:
  • 2 hackade tomater
  • 500 isbergssallad använd bladen som tacoskal
  • 1 hackad paprika
  • 100 g gurka
  • 2 blekselleri stjälkar
  • 0.5 hackad gul lök
  • jalapeño
  • feferoni
  • Marinarasås:
  • 2 hackade tomater
  • 5 soltorkade tomater
  • 0.5 tärnad röd paprika
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar

Fredagsmys med tacos

Betyg (1-5):
3.82 (17 betyg)

Som en vanlig fredagsmyskväll men med nya och nyttigare tacos. Gör gärna en marinarasås till.

Tillagningstid: 30 minuter + blötläggning av nötter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör nötterna i matberedaren tills de är grovhackade. Ta ur nötterna och kör morötter och purjolök. Blanda nötterna med grönsakerna och smaka av med tacokrydda.
  2. Kör alla ingredienser till såsen i matberedare eller mixer.

Servering

Servera tacoröran med valfria tillbehör och sås. Marinarasåsen håller 3 dagar i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nidaa

2013-05-27

den är såååååå god

Liknande recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(14)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(19)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Klassisk halloumiburgare

(24)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)