Frallor med råg och vita bönor
  • Tid 35 min + 1 tim 30 min jästid
  • Ugn 225º

Frallor med råg och vita bönor

4.67 (3 betyg)

Baka frallor med vita bönor! Det ger nyttiga proteiner till brödet. Testa om familjen eller vännerna kan lista ut den hemliga ingrediensen.

  • Tillagningstid 35 min + 1 tim 30 min jästid
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk olja
  • 400 g vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 1.5 tsk salt
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör ut jästen med ljummet vatten (ca 37°) och olja i en bunke. Mixa eller mosa bönorna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna.

  2. 2

    Knåda degen för hand med mjölade händer några minuter. Degen är ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.

  3. 3

    Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bullar och lägg i mjölade små formar. Jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Servering

Goda att servera med cream cheese, tomater och färsk basilika.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Leif R

    Detta måste provas!