Frallor med råg och vita bönor

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Baka frallor med vita bönor! Det ger nyttiga proteiner till brödet. Testa om familjen eller vännerna kan lista ut den hemliga ingrediensen.

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk olja
  • 400 g vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (ca 37°) och olja i en bunke. Mixa eller mosa bönorna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna.
  2. Knåda degen för hand med mjölade händer några minuter. Degen är ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bullar och lägg i mjölade små formar. Jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Servering

Goda att servera med cream cheese, tomater och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Harriet

2019-03-18

Jättegoda och enkla att baka!

Leif R

2017-11-13

Detta måste provas!

Liknande recept

Porterbröd med frukt

(0)

Lättbakade baguetter

(7)

Dinkelscones

(7)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Grov dinkellimpa

(124)

Brytbröd med frön

(20)

Grova rågfrallor

(19)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 3 msk olja
  • 400 g vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt

Frallor med råg och vita bönor

Betyg (1-5):
4 (8 betyg)

Baka frallor med vita bönor! Det ger nyttiga proteiner till brödet. Testa om familjen eller vännerna kan lista ut den hemliga ingrediensen.

Tillagningstid: 35 min + 1 tim 30 min jästid
Ugnstemperatur:225º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ut jästen med ljummet vatten (ca 37°) och olja i en bunke. Mixa eller mosa bönorna till en puré. Tillsätt purén och resten av ingredienserna.
  2. Knåda degen för hand med mjölade händer några minuter. Degen är ganska lös. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Forma till runda bullar och lägg i mjölade små formar. Jäs ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Servering

Goda att servera med cream cheese, tomater och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Harriet

2019-03-18

Jättegoda och enkla att baka!

Leif R

2017-11-13

Detta måste provas!

Liknande recept

Porterbröd med frukt

(0)

Lättbakade baguetter

(7)

Dinkelscones

(7)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Grov dinkellimpa

(124)

Brytbröd med frön

(20)

Grova rågfrallor

(19)

Kuvertbröd med fänkålsfrön

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies