Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (24 betyg)

Gryta med fläskfilé, bacon, lök och champinjoner i krämig sås av grädde, rödvin och fransk senap. Servera med rostad potatis i ugn och grönsallad. Perfekt till helgens middag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Fläskfilégryta:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 140 g strimlat bacon
  • 250 g champinjoner
  • 250 g steklökar
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk grovhackad färsk dragon eller 2 tsk torkad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen. Koka den i saltat vatten ca 5 min.
  2. Häll av vattnet i ett durkslag av metall. Skaka runt potatisarna så att ytan ruggas upp. Häll över på en ugnsplåt och ringla över olja. Hyvla på smör och salta. Rosta mitt i ugnen 20–25 min. Vänd potatisen några gånger.

Fläskfilegryta

  1. Putsa och skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor. Hetta upp en gryta. Stek köttbitarna till fin stekyta på båda sidorna.
  2. Lägg köttet åt sidan medan du steker bacon i grytan. Tillsätt champinjoner och lök och stek ytterligare några min.
  3. Häll i vin, grädde, senap, dragon och lägg tillbaka köttet. Låt sjuda tills köttet är genomstekt. Servera grytan med de rostade potatisarna och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ankie

2020-09-24

Emma, kolla under fliken gör så här så står det hur du rufsar potatisen.

Emma

2020-04-06

Jag undrar bara, kanske har det missat något i receptet... Men jag hittar inte vart potatisen blir rufsig någonstans. Hur gör man? Vad behöver man? Och när ska det göras? Drar man dem i sitt egna hår en vända, eller kastar man dem längs asfalten? Tacksam för snabbt svar. Är sjukt sugen på rufsiga potatisar. Emma

Cecilia Hansson

2016-01-10

Gott å lättlagat. Använde fläskytterfile som gick lika bra!

Annefrid

2015-11-16

Vi tyckte grytan var god. Inget fel att blanda grädde och vin.

Rebecca

2015-09-26

Grytan är verkligen inte god!!! MEN(!) gör potatisen till någon annan maträtt, typ grillat kött eller liknande för den är supergod!

anaste

2015-04-26

ingen höjdare att blanda vin o grädde, det blev inte gott

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(16)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Fläskfilégryta:
  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk smör
  • 140 g strimlat bacon
  • 250 g champinjoner
  • 250 g steklökar
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl grädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 msk grovhackad färsk dragon eller 2 tsk torkad

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (24 betyg)

Gryta med fläskfilé, bacon, lök och champinjoner i krämig sås av grädde, rödvin och fransk senap. Servera med rostad potatis i ugn och grönsallad. Perfekt till helgens middag!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatisen. Koka den i saltat vatten ca 5 min.
  2. Häll av vattnet i ett durkslag av metall. Skaka runt potatisarna så att ytan ruggas upp. Häll över på en ugnsplåt och ringla över olja. Hyvla på smör och salta. Rosta mitt i ugnen 20–25 min. Vänd potatisen några gånger.

Fläskfilegryta

  1. Putsa och skär fläskfilén i 3 cm tjocka skivor. Hetta upp en gryta. Stek köttbitarna till fin stekyta på båda sidorna.
  2. Lägg köttet åt sidan medan du steker bacon i grytan. Tillsätt champinjoner och lök och stek ytterligare några min.
  3. Häll i vin, grädde, senap, dragon och lägg tillbaka köttet. Låt sjuda tills köttet är genomstekt. Servera grytan med de rostade potatisarna och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ankie

2020-09-24

Emma, kolla under fliken gör så här så står det hur du rufsar potatisen.

Emma

2020-04-06

Jag undrar bara, kanske har det missat något i receptet... Men jag hittar inte vart potatisen blir rufsig någonstans. Hur gör man? Vad behöver man? Och när ska det göras? Drar man dem i sitt egna hår en vända, eller kastar man dem längs asfalten? Tacksam för snabbt svar. Är sjukt sugen på rufsiga potatisar. Emma

Cecilia Hansson

2016-01-10

Gott å lättlagat. Använde fläskytterfile som gick lika bra!

Annefrid

2015-11-16

Vi tyckte grytan var god. Inget fel att blanda grädde och vin.

Rebecca

2015-09-26

Grytan är verkligen inte god!!! MEN(!) gör potatisen till någon annan maträtt, typ grillat kött eller liknande för den är supergod!

anaste

2015-04-26

ingen höjdare att blanda vin o grädde, det blev inte gott

Liknande recept

Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Stekta nudlar med biff och rostad lök

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Godaste köttbullarna

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillade köttfärsbiffar med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(16)