Fattiga riddare med ost och skinka
  • Tid 20 min

Fattiga riddare med ost och skinka

4 (4 betyg)

Fattiga riddare serveras ofta till efterrätt, strött med kanel och socker. Det här är en annan variant med en gömma av ost och skinka. Perfekt som mellan- eller kvällsmål.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

2 portioner
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 4 toastbrödskivor
  • 50 g philadelphiaost
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka
  • smör och neutral olja, till stekning
Dryckestips
  • Falcon lager alkoholfri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.

  2. 2

    Bred färskost på 2 av brödskivorna och lägg på en ost och en skinkskiva på dem. Lägg på brödskivor och kläm ihop.

  3. 3

    Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg till dijonsenap och skivad rödlök mellan bröden för lite mer smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Catharina! Det här receptet tillagas i stekpanna. Lycka till med matlagningen ! /Elsa, webbredaktör

  • Catharina

    Vilket gradantal?