Fattiga riddare med ost och skinka

Fattiga riddare med ost och skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fattiga riddare serveras ofta till efterrätt, strött med kanel och socker. Det här är en annan variant med en gömma av ost och skinka. Perfekt som mellan- eller kvällsmål.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 4 toastbrödskivor
  • 50 g philadelphiaost
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka
  • smör och neutral olja, till stekning

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.
  2. Bred färskost på 2 av brödskivorna och lägg på en ost och en skinkskiva på dem. Lägg på brödskivor och kläm ihop.
  3. Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Tips

Lägg till dijonsenap och skivad rödlök mellan bröden för lite mer smak.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sirkka

2020-07-29

Jag tänker grilla dem

Checkbox Coop

2018-11-27

Hej Catharina! Det här receptet tillagas i stekpanna. Lycka till med matlagningen ! /Elsa, webbredaktör

Catharina

2018-11-22

Vilket gradantal?

Fattiga riddare med ost och skinka
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 ägg
  • 1 msk mjölk
  • 4 toastbrödskivor
  • 50 g philadelphiaost
  • 2 skivor ost
  • 2 skivor skinka
  • smör och neutral olja, till stekning

Fattiga riddare med ost och skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Fattiga riddare serveras ofta till efterrätt, strött med kanel och socker. Det här är en annan variant med en gömma av ost och skinka. Perfekt som mellan- eller kvällsmål.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner

Gör så här

  1. Vispa lätt upp ägg och mjölk i en djup tallrik.
  2. Bred färskost på 2 av brödskivorna och lägg på en ost och en skinkskiva på dem. Lägg på brödskivor och kläm ihop.
  3. Doppa bröden på båda sidorna i äggvispet och lägg direkt över i en varm stekpanna med olja och smör. Stek till fin färg på låg värme och tills osten smält ordentligt.

Tips

Lägg till dijonsenap och skivad rödlök mellan bröden för lite mer smak.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sirkka

2020-07-29

Jag tänker grilla dem

Checkbox Coop

2018-11-27

Hej Catharina! Det här receptet tillagas i stekpanna. Lycka till med matlagningen ! /Elsa, webbredaktör

Catharina

2018-11-22

Vilket gradantal?