För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Den här desserten är lika enkel att göra som kryddigt smakrik. Glassen kyler ner och skapar den perfekta harmonin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 färsk ananas
  • 6 msk socker
  • 1 kruka myntablad
  • 4 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • 6 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär den i fyra delar. Skär bort stocken och skär fruktköttet i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra skålar.
  2. Stöt socker och myntablad i en mortel tills sockret är grönfärgat och bladen är upplösta. Blanda ner chiliflakes i myntasockret och strö det jämnt över ananasen.
  3. Servera direkt med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2013-01-30

Superfin liten efterrätt med eller utan chili.

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Hirsplättar

(3)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Knäckig saffranstosca

(32)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(25)

Morots-halwa

(2)

Äppelsoppa med kanel

(16)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 färsk ananas
  • 6 msk socker
  • 1 kruka myntablad
  • 4 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • 6 dl vaniljglass

Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Den här desserten är lika enkel att göra som kryddigt smakrik. Glassen kyler ner och skapar den perfekta harmonin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär den i fyra delar. Skär bort stocken och skär fruktköttet i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra skålar.
  2. Stöt socker och myntablad i en mortel tills sockret är grönfärgat och bladen är upplösta. Blanda ner chiliflakes i myntasockret och strö det jämnt över ananasen.
  3. Servera direkt med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2013-01-30

Superfin liten efterrätt med eller utan chili.

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Hirsplättar

(3)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

Saffranspannkaka med mandel

(62)

Knäckig saffranstosca

(32)

Kardemummapannacotta med havtornstopping

(25)

Morots-halwa

(2)

Äppelsoppa med kanel

(16)