Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Den här desserten är lika enkel att göra som kryddigt smakrik. Glassen kyler ner och skapar den perfekta harmonin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 st
  • 1 färsk ananas
  • 6 msk socker
  • 1 kruka myntablad
  • 4 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • 6 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär den i fyra delar. Skär bort stocken och skär fruktköttet i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra skålar.
  2. Stöt socker och myntablad i en mortel tills sockret är grönfärgat och bladen är upplösta. Blanda ner chiliflakes i myntasockret och strö det jämnt över ananasen.
  3. Servera direkt med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2013-01-30

Superfin liten efterrätt med eller utan chili.

Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär - Coop

(9)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)
5 st
  • Ingredienser 5 st
  • 1 färsk ananas
  • 6 msk socker
  • 1 kruka myntablad
  • 4 tsk chiliflakes
  • Till servering:
  • 6 dl vaniljglass

Färsk ananas med kryddhett myntasocker

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Den här desserten är lika enkel att göra som kryddigt smakrik. Glassen kyler ner och skapar den perfekta harmonin.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort skalet på ananasen och skär den i fyra delar. Skär bort stocken och skär fruktköttet i tunna skivor. Fördela skivorna i fyra skålar.
  2. Stöt socker och myntablad i en mortel tills sockret är grönfärgat och bladen är upplösta. Blanda ner chiliflakes i myntasockret och strö det jämnt över ananasen.
  3. Servera direkt med vaniljglass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2013-01-30

Superfin liten efterrätt med eller utan chili.

Liknande recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär - Coop

(9)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Bananchips och honungstryffel - Coop

(0)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies