Entrévåfflor
  • Tid 20 min

Entrévåfflor

2.55 (11 betyg)

Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g strimlad purjolök
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g tinade fryst smördeg
Tillbehör:
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller efter smak)
  • 75 g röd caviar (eller efter smak)
  • 4 msk hackad rödlök eller dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.

  2. 2

    Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.

  3. 3

    Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar