Entrévåfflor

Entrévåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g strimlad purjolök
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • 300 g tinade fryst smördeg
  • salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller efter smak)
  • 75 g röd caviar (eller efter smak)
  • 4 msk hackad rödlök eller dill

Gör så här

  1. Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mannerströms gubbröra

Betyg
Betyg
(238)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Entrévåfflor
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 150 g strimlad purjolök
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • 300 g tinade fryst smördeg
  • salt
  • Tillbehör:
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche (eller efter smak)
  • 75 g röd caviar (eller efter smak)
  • 4 msk hackad rödlök eller dill

Entrévåfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Frasiga smördegsvåfflor med purjofyllning, serverade med en klick gräddfil, caviar och rödlök.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek löken i smör i en panna. Salta och peppra och låt svalna.
  2. Kavla ut smördegsplattorna så mycket att de passar våffeljärnet i storlek. Bred ut löken på två av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet, skär bort överflödig deg och grädda tills smördegen fått fin färg. Skilj hjärtana åt.
  3. Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller crème fraiche, en klick caviar och lök eller dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Våfflor med sidfläsk och löjrom

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatisplättar med kantarellmousse

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Sashimi på lax med nori-majonnäs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Mannerströms gubbröra

Betyg
Betyg
(238)
Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)