Citrusmarmelad
  • Tid 40 min

Citrusmarmelad

3.23 (22 betyg)

Fint till frukost! Den vackra färgen kommer av att man använder blodapelsin eller röd grapefrukt.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 3

Ingredienser

1,5 liter
  • 1 kg citrusfrukter t ex apelsin, blodapelsin, grapefrukt
  • 4 dl vatten
  • 1 liter syltsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta frukterna noga i varmt vatten.

  2. 2

    Skär bort ändbitarna och dela frukterna på mitten. Skär halvorna i riktigt tunna skivor (halvmånar) med skalet på.

  3. 3

    Lägg frukten i en tjockbottnad kastrull. Häll på vatten och socker. Låt koka tills frukten är mjuk, ca 25 min.

  4. 4

    Skölj ur rengjorda burkar med kokande vatten och fyll sedan marmeladen ända upp till kanten. Sätt på lock direkt och ställ svalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill ha en marmelad utan skalbitar kan du skära bort skalet men mängden frukt måste bli 1 kg. Det är skalbitarna som ger den lite beska tonen i marmeladen
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gunilla Zomborcsevics

    Det verkar vara samma recept, som fanns i MerSmak för ett par år sedan. Det blev en mycket god marmelad! Ångrade bara, att jag skuret av bägge ändarna, innan jag började skära. Det var då svårt att skära sista skivan. Nu måste jag göra mer marmelad med den lite beska smaken. Bara sött är inte gott!

  • Monika Lindberg

    Lätt att göra och blev jättegott.