Cheesecake i glas

Cheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Enkel och snabb cheesecake i glas med morotsmarmelad, färskost och grädde som toppas med crunch av knäckebröd. Smart och supergod dessert!

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finrivmorötterna. Blanda morötter och citronmed vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladeni varma, väl rengjorda glasburkar.Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda medpumpakärnor, mandel och kardemumma.Stek smulet krispigt i smör, honung ochsalt i en stekpanna under omrörning,ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med gräddeoch vaniljsocker.Skeda upp lite marmelad i små glas ochsedan ett lager färskostvisp. Toppa medcrunchet och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cheesecake i glas
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Cheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Enkel och snabb cheesecake i glas med morotsmarmelad, färskost och grädde som toppas med crunch av knäckebröd. Smart och supergod dessert!

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finrivmorötterna. Blanda morötter och citronmed vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladeni varma, väl rengjorda glasburkar.Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda medpumpakärnor, mandel och kardemumma.Stek smulet krispigt i smör, honung ochsalt i en stekpanna under omrörning,ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med gräddeoch vaniljsocker.Skeda upp lite marmelad i små glas ochsedan ett lager färskostvisp. Toppa medcrunchet och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!