Cheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkel och snabb cheesecake i glas med morotsmarmelad, färskost och grädde som toppas med crunch av knäckebröd. Smart och supergod dessert!

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finrivmorötterna. Blanda morötter och citronmed vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladeni varma, väl rengjorda glasburkar.Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda medpumpakärnor, mandel och kardemumma.Stek smulet krispigt i smör, honung ochsalt i en stekpanna under omrörning,ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med gräddeoch vaniljsocker.Skeda upp lite marmelad i små glas ochsedan ett lager färskostvisp. Toppa medcrunchet och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(125)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 40 g knäckebröd
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl mandel, hackad
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 krm flingsalt
  • Morotsmarmelad
  • 250 g morötter
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och pressad saft
  • 1 dl vatten
  • 2.5 dl syltsocker
  • Färskostkräm
  • 200 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Cheesecake i glas

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Enkel och snabb cheesecake i glas med morotsmarmelad, färskost och grädde som toppas med crunch av knäckebröd. Smart och supergod dessert!

Tillagningstid: 35 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Morotsmarmelad: Skala och finrivmorötterna. Blanda morötter och citronmed vatten och syltsocker i en kastrull.
  2. Låt koka utan lock ca 10 min. Häll marmeladeni varma, väl rengjorda glasburkar.Förslut och förvara i kylen.
  3. Krossa knäckebrödet och blanda medpumpakärnor, mandel och kardemumma.Stek smulet krispigt i smör, honung ochsalt i en stekpanna under omrörning,ca 3 min. Strö ut på ett fat. Låt svalna.
  4. Vispa färskosten fluffig med gräddeoch vaniljsocker.Skeda upp lite marmelad i små glas ochsedan ett lager färskostvisp. Toppa medcrunchet och servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kall kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bröd med Kesella

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pridefestival i glas

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Yoghurtbägare med hjortron

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Våfflor utan ägg

Betyg
Betyg
(125)