Cannellonirullar
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Cannellonirullar

3.47 (15 betyg)

Smaskiga cannellonirullar på vegofärs

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g sojafärs
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g färsk lasagneplatta
  • 840 g pastasås
  • 3 dl riven ost
Till servering
  • salladsmix eller basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Stek färsen i olja med lök, morot och vitlök. Krydda med oregano, salt och peppar. Riv ner buljongtärningen och häll i vattnet.

  2. 2

    Låt puttra ihop någon minut. Ta bort pannan från värmen och vänd ner crème fraichen.

  3. 3

    Lägg ut lasagneplattorna på bänken och fördela färsen på dem. Rulla ihop och lägg rullarna i en gratängform.

  4. 4

    Häll över tomatsåsen och se till att det kommer sås mellan rullarna. Strö på osten och gratinera mitt i ugnen ca 30 min. Servera rullarna med en grönsallad.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Vanessa

    Extremt gott! Blev en ny favorit för hela familjen, byter ibland ut sojafärs mot vanlig nötfärs.

  • Johan

    Jättegott! Kommer vi göra igen. Men räkna med 50-60 min totalt.