Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

3.85 (27 betyg)

Goda små bollar med broccoli och parmesan.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fryst, tinad broccoli
  • 2 dl riven parmesanost
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • olja till stekning
Rostade rotfrukter:
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g morot
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 3 msk sweet chilisås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Rostade rotfrukter

  1. 1

    Hacka broccolin med en kniv eller mixa buketterna några sekunder i en matberedare. Krama ur så mycket vätska som möjligt och blanda med ost, mandelmjöl, ägg och salt. Forma bollar och stek dem runt om i olja i en stekpanna ca 5 min.

Yoghurtsås

  1. 1

    Blanda ihop yoghurtsåsen och servera till.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Variera receptet - gör bollarna till biffar och servera med ris.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

26 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britt

    Vad kan man ersätta ägg med?

  • Alexandra

    Vi är lite dåliga på att äta vegetariskt här hemma men detta är ett av våra favoritrecept som vi återkommer till ofta! Och det trots att jag i vanliga fall inte alls tycker om broccoli!

  • Anneli

    Jag är allergisk mot mandel, kan man byta ut mandelmjölet? Till vad isf? :)

  • Anna

    Kan man byta ut mandelmjölet mot vanligt mjöl?? Samma mängd?

Visa fler