Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabbt bikarbonatbröd som inte behöver jäsa! Äpple och fänkål ger smak och sötma till detta enkla recept på limpa.

Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 3 dl grovrivet äpple
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.

Tips

Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 3 dl grovrivet äpple
  • 1.5 tsk salt

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Snabbt bikarbonatbröd som inte behöver jäsa! Äpple och fänkål ger smak och sötma till detta enkla recept på limpa.

Tillagningstid: 15 min + 1,5 tim i ugnen
Ugnstemperatur:175º
1 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredienserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.

Tips

Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!