Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål
Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål
  • Tid 15 min + 1,5 tim i ugnen
  • Ugn 175º

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

4 (4 betyg)

  • Tillagningstid 15 min + 1,5 tim i ugnen
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

1 stycken
  • 5 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 1.5 tsk salt
  • 3 dl grovrivet äpple
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda yoghurt, sirap och bikarbonat. Tillsätt de torra ingredineserna tillsammans med äpplet och blanda väl. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.

  2. 2

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 1½ tim. Låt brödet svalna i handduk innan det skärs upp.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta tempen på brödet, det är klart vid 98°.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar