För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Biff med linssallad

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Hastigt stekt entrecôte med smör kryddat med vitlök, rucola, rosépeppar och rucola.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g entrecôte, 2 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 285 g kokta röda linser, 1 paket
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rucolasmör:
  • 30 g grovt hackad rucola
  • 100 g naturell färskost
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 citronklyftor
  • 20 g rucola

Gör så här

  1. Mosa alla ingredienserna till smöret i en skål med en gaffel.
  2. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna och stek i smör ca 1 min per sida.
  3. Lyft ur köttet och häll ner linser. Pressa över vitlök. Vänd runt i stekpannan och häll upp på tallrik när de är genomvarma

Till servering

  1. Lägg köttet ovanpå linserna och toppa med rucolasmöret. Servera med citron och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(38)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Rådjursfilé med palsternackspuré

(2)

Taco med röda linser

(13)

Köttfärssås med linser

(41)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g entrecôte, 2 skivor
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 285 g kokta röda linser, 1 paket
  • 1 vitlöksklyfta
  • Rucolasmör:
  • 30 g grovt hackad rucola
  • 100 g naturell färskost
  • 60 g rumsvarmt smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 citronklyftor
  • 20 g rucola

Biff med linssallad

Betyg (1-5):
2.62 (8 betyg)

Hastigt stekt entrecôte med smör kryddat med vitlök, rucola, rosépeppar och rucola.

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mosa alla ingredienserna till smöret i en skål med en gaffel.
  2. Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna och stek i smör ca 1 min per sida.
  3. Lyft ur köttet och häll ner linser. Pressa över vitlök. Vänd runt i stekpannan och häll upp på tallrik när de är genomvarma

Till servering

  1. Lägg köttet ovanpå linserna och toppa med rucolasmöret. Servera med citron och rucola.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(38)

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

(1)

Rådjursfilé med palsternackspuré

(2)

Taco med röda linser

(13)

Köttfärssås med linser

(41)