
Biff med linssallad
Betyg (1-5):
Hastigt stekt entrecôte med smör kryddat med vitlök, rucola, rosépeppar och rucola.
Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g entrecôte, 2 skivor
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk mortlad svartpeppar
- 1 msk smör
- 285 g kokta röda linser, 1 paket
- 1 vitlöksklyfta
- Rucolasmör:
- 30 g grovt hackad rucola
- 100 g naturell färskost
- 60 g rumsvarmt smör
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 citron, finrivet skal
- 0.5 msk rosépeppar
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 2 citronklyftor
- 20 g rucola
Gör så här
- Mosa alla ingredienserna till smöret i en skål med en gaffel.
- Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna och stek i smör ca 1 min per sida.
- Lyft ur köttet och häll ner linser. Pressa över vitlök. Vänd runt i stekpannan och häll upp på tallrik när de är genomvarma
Till servering
- Lägg köttet ovanpå linserna och toppa med rucolasmöret. Servera med citron och rucola.
Liknande recept
Biff med linssallad
Betyg (1-5):
Hastigt stekt entrecôte med smör kryddat med vitlök, rucola, rosépeppar och rucola.
Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Mosa alla ingredienserna till smöret i en skål med en gaffel.
- Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna och stek i smör ca 1 min per sida.
- Lyft ur köttet och häll ner linser. Pressa över vitlök. Vänd runt i stekpannan och häll upp på tallrik när de är genomvarma
Till servering
- Lägg köttet ovanpå linserna och toppa med rucolasmöret. Servera med citron och rucola.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!