Bärfyllda smördegspaket

Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda på 200° i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bärfyllda smördegspaket
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 425 g djupfrysta smördegsplattor
  • 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
  • 1 uppvispat ägg
  • 0.5 dl fast sylt eller marmelad
  • 2 msk florsocker
  • 0.5 dl extra bär, till garnering

Bärfyllda smördegspaket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st

Gör så här

  1. Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
  2. Grädda på 200° i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
  3. Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
  4. Servera som dessert eller kaffekaka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!