
Bärfyllda smördegspaket
Betyg (1-5):
Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 425 g djupfrysta smördegsplattor
- 5 dl frysta bär, tinade eller färska, t ex hallon
- 1 uppvispat ägg
- 0.5 dl fast sylt eller marmelad
- 2 msk florsocker
- 0.5 dl extra bär, till garnering
Gör så här
- Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
- Grädda på 200° i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
- Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
- Servera som dessert eller kaffekaka.
Bärfyllda smördegspaket
Betyg (1-5):
Du behöver inte baka, bara tina, skära fina bitar och fylla upp med godsaker. Lätt som en plätt!
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Tina smördegen. Dela varje platta i 2 fyrkanter och skär en ca 1,5 cm bred ram runt om. Skär ganska djupt i degen, men inte helt igenom. Låt de djupfrysta bären rinna av något. Fyll den inre fyrkanten med ett lager bär. Pensla ramen med ägg.
- Grädda på 200° i mitten av ugnen tills degen blivit ljusbrun, 15-20 minuter. Lägg en liten klick sylt eller marmelad på de varma bären, stryk ut den med sked eller pensel så att bären blir glaserade.
- Pudra paketen med florsocker när det kallnat. Garnera eventuellt med extra bär.
- Servera som dessert eller kaffekaka.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!